2007-06-04

TALOA EGITEN

Osagaiak:
  • Arto irina(horia) 3 kilo laurden(750g)
  • Gari irina(zuria) kilo laurdena (250g)
  • Gatza pixka bat
  • Ura
Nola egiten den taloa:
Hartu ura (litro bat gutxi gora behera) eta urari bota gatza. Ondoren lapiko batean ura berotu.Ura berotzen den bitartean hasiko gara irina prestatzen: 3 kilo laurden irin horia eta laurden bat irin zuria. Ondoren irin horia eta zuria ondo nahastuko ditugu. Gero, lapikotik ur bero hartu eta pitxer batera bota eta handik irinera pixkanaka-pixkanaka. Irinean, erdian, zulotxo bat egingo dugu ura botatzeko. Ondoren irina eta ura nahastu behar dugu ore bat egin arte.
Orea daukagunean zatiak moztu eta aplastatu taloaren forma eman arte. Hori egin ondoren botako dugu talaburdinera erretzeko. Pixka batean egon ondoren taloari buelta emango diogu eta bi aldeak eginda daudenean taloa prest dago jateko.Taloak zartaginean ere erre egin ahal dira.

ON EGIN!

No hay comentarios: